Канада запровадила нові санкції щодо Білорусі

Влада Канади 9 серпня розширила санкції проти фізичних і юридичних осіб Білорусі

Влада Канади 9 серпня розширила санкції проти фізичних і юридичних осіб Білорусі, йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства закордонних справ країни.

Як зазначили у відомстві, «санкції запровадили проти осіб, які причетні до порушень прав людини у Білорусі та підтримки незаконної агресивної війни Росії проти України».

У МЗС уточнили, що «під обмеження потрапили білоруські судді, які довільно визнали винними захисників демократії і простих громадян за висловлення незгоди з фальсифікацією виборів 2020 року».

Також, за даними МЗС Канади, «санкції запровадили проти підприємств оборонно-промислового комплексу (ОПК), адже вони беруть участь у виробництві чи ремонті військової техніки, яка дозволяє Росії продовжувати війну проти України».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Британія запровадила нові санкції проти Білорусі

При цьому відомо, що «під обмеження Канади потрапила білоруська державна компанія, яка придушувала право своїх співробітників на мирний протест після фальсифікації виборів у серпні 2020 року, залякуючи та звільняючи співробітників, які брали участь у мирних страйках та демонстраціях».

«Сьогодні ми надсилаємо чіткий сигнал білоруському уряду: Канада не змириться з грубими порушеннями прав людини, які здійснюються режимом Лукашенка (Олександра Лукашенка – ред.). Ми продовжимо працювати з нашими міжнародними партнерами, аби голос білоруського народу був почутий і щоб ті, хто підтримує жорстоку та невиправдану війну Росії проти України, були притягнуті до відповідальності за свої злочини», – заявила очільниця МЗС Канади Мелані Жолі.

Раніше Британія також оголосила про запровадження санкцій проти ще семи фізичних і юридичних осіб у Білорусі. Загальна кількість санкційних обмежень проти Білорусі становить понад 200.

26 червня ЄС погодив нові санкції щодо Білорусі, щоб закрити «найбільшу лазівку» в обмеженнях проти Росії.

5 серпня Рада ЄС запровадила обмежувальні заходи щодо ще 28 осіб за їхню роль у внутрішніх репресіях та порушеннях прав людини в Білорусі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Литва оскаржить в Єврокомісії рішення Угорщини спростити вʼїзд для громадян Росії та Білорусі – очільник МЗС