Ізраїль завдав удару по Бейруту, зрівнявши з землею житловий комплекс – ліванські ЗМІ

Пошкодження після ізраїльських ударів по південному передмісті Бейрута, Ліван, 24 жовтня 2024 року

Ізраїль завдав хвилі повітряних ударів по опорному пункту «Хезболли» в південному Бейруті пізно ввечері 23 жовтня, повідомили ліванські державні ЗМІ.

Повідомляється, що шість будівель було зруйновано в результаті щонайменше 17 ізраїльських нальотів – це була одна з найжорстокіших ночей у південному передмісті столиці Лівану 23 вересня – початку загострення між Ізраїлем та «Хезболлою», яка є як озброєною групою, так і ліванською політичною партією, у США визнана терористичною організацією.

Натомість Сили оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили, що ізраїльські винищувачі атакували вночі низку військових об’єктів «Хезболли» для виробництва та зберігання зброї в Бейруті. За твердженням ЦАХАЛу, всі об’єкти розташовані під та всередині цивільних будівель.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як можлива повномасштабна ізраїльсько-іранська війна вплине на світову економіку?


Окремо сирійські державні ЗМІ повідомили про ізраїльські авіаудари по житловому будинку в Дамаску і військовому об'єкту в Хомсі, в результаті яких загинув один солдат і ще семеро зазнали поранень. Атаки відбулися після того, як Державний секретар США Ентоні Блінкен, перебуваючи з візитом в Ізраїлі, закликав союзника США уникати подальшої ескалації у відносинах з Іраном. У Газі Ізраїль бореться з підтримуваним Іраном угрупованням «Хамас», яке США і ЄС визнали терористичною організацією, а також з Хезболлою».

Від кінця вересня Ізраїль завдає ударів по об’єктах «Хезболли» в Лівані, зокрема у столиці країни Бейруті. Ізраїльська армія також проводить у Лівані наземну операцію й одночасно продовжує бойові дії в Секторі Гази проти угруповання «Хамас».