Ізраїль знову завдав удару по центру Бейрута

Дим піднімається від ізраїльського авіаудару, який вразив південне передмістя Бейрута, Ліван, у вівторок, 1 жовтня 2024 року

Ізраїль завдав удару по центру Бейрута вранці в четвер, загинули щонайменше шестеро людей.

Джерело Reuters в службі безпеки повідомило, що ціллю були будівлі в районі Бачура в центрі Бейрута, неподалік від парламенту, найближчі ізраїльські удари припали на резиденцію уряду Лівану.

Три ракети також влучили в південне передмістя Дахію, де минулого тижня був убитий лідер «Хезболли» Хасан Насралла, і було чутно гучні вибухи, повідомили ліванські представники безпеки.

За даними джерел агенції AFP, Ізраїль завдав авіаудару по рятувальному центру «Хезболли» в центрі Бейрута.

«Хезболлу» США визнали терористичною організацією, тоді як ЄС визнав такою лише її воєнізоване крило, але не політичну партію.

Попередній удар Ізраїлю по центральному району Бейрута – Кола стався 30 вересня. Це перший удар, який був завданий по центру Бейрута в ході нинішньої ескалації конфлікту на Близькому Сході, що стався близько року тому після масштабного нападу визнаного США та ЄС терористичним угруповання «Хамас» на Ізраїль. Раніше ізраїльські військові атакували переважно південну околицю Бейрута, де розташовані об’єкти «Хезболли», та інші райони Лівану.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чому Ізраїль розпочав вторгнення до Лівану, а Іран обстріляв Ізраїль? Пояснюємо