Міністр оборони Ізраїлю пригрозив «змінити реалії в Смузі Гази на 50 років вперед»

Ізраїльська поліція допомагає евакуюватися жінці з малою дитиною з місця ракетного удару в Ашкелоні, Ізраїль, 7 жовтня 2023 року

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант через масовану атаку бойовиків «Хамасу» пригрозив їм та Смузі Гази, пише видання The Times of Israel.

«Вони (бойовики «Хамасу» – ред.) не розрізняли жінок, дітей і людей похилого віку, вони шкодили всім. «Хамас» незабаром зрозуміє, що зробив серйозну помилку, і заплатить ціну. Ми змінимо реалії в Смузі Гази на 50 років вперед», – заявив міністр оборони.

7 жовтня вранці по центральних та південних районах Ізраїлю було завдано масованого ракетного удару.

Старший військовий командувач «Хамасу» Мохаммад ад-Дейф оголосив про початок операції в трансляції в ЗМІ та закликав «палестинців у всьому світі до боротьби». Він повідомив, що по Ізраїлю було випущено 5 тисяч ракет. В Ізраїлі заявили, що по території країни було випущено 2200 ракет.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ізраїль припиняє подачу електроенергії до Смуги Гази – міністр

Міністр оборони Ізраїлю затвердив призов резервістів відповідно до потреб Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ). Ізраїльська армія оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» у відповідь на атаку «Хамасу».

Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що «країна перебуває у стані війни».

В Ізраїлі кількість загиблих унаслідок нападу бойовиків «Хамасу» зросла до понад 200 людей, повідомляє The Times of Israel.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ізраїль заявив про війну. Що відбувається?

Наймасовіший удар «Хамасу» по Ізраїлю за всі роки конфлікту – представники Ізраїлю (фоторепортаж)