Ізраїль не прагне до ескалації війни, але готується до всього – міністр оборони

Заява Йоава Галанта пролунала на після того, як в результаті авіаудару ЦАХАЛу було вбито командира бойовиків «Хезболли», та повідомлень про вбивство політичного лідера угруповання «Хамас»

Ізраїль не прагне до ескалації війни, але готується до всіх сценаріїв, заявив міністр оборони Йоав Галант.

«Робота (минулої) ночі в Бейруті була цілеспрямованою, якісною і стриманою. Ми не хочемо війни, але ми готуємося до всіх можливих варіантів, а це означає, що ви повинні бути готові, якщо буде потрібно», – сказав він.

Його заява пролунала на після того, як вчора в результаті авіаудару ЦАХАЛу (Армія оборони Ізраїлю) було вбито Фуада Шукра, командира бойовиків «Хезболли», а сьогодні вранці в Тегерані, за повідомленнями, був убитий Ісмаїл Ханія – політичний лідер угруповання «Хамас», яке, як і «Хезболлу», США і ЄС визнали терористичним.

Читайте також: Глава Пентагону відреагував на останні події на Близькому Сході

Корпус вартових Ісламської революції Ірану 31 липня заявив, що Ісмаїл Ханія був убитий в Тегерані в результаті рейду, проведеного Ізраїлем.

Раніше 30 липня Ізраїль заявив про «ліквідацію» Фуада Шукра, командира бойовиків «Хезболли», який, як стверджують ізраїльтяни, стояв за ракетним обстрілом, в результаті якого загинули 12 ізраїльських молодих людей.