Посол розповів, скільки біженців із України наразі перебуває в Ізраїлі

В Ізраїлі станом на зараз перебуває 12-13 тисяч українських громадян, каже посол Євген Корнійчук

В Ізраїлі станом на зараз перебуває 12-13 тисяч українських громадян, які прибули до країни після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, розповів під час брифінгу посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

Дипломат поінформував, що «після початку повномасштабної війни Росії проти України кількість наших громадян, які шукали тимчасового притулку в Ізраїлі, у різний час становила 20-25 тисяч».

«Після (атаки угруповання «Хамасу», яке визнане терористичним в ЄС і США, на Ізраїль – ред.) 7 жовтня їх стало менше – зараз можна говорити приблизно про 12-13 тис. осіб, які тут залишилися», – сказав Корнійчук.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЦАХАЛ каже про ліквідацію ще одного командира «Хамасу» в Газі

За його словами, «переважна більшість громадян України, які наразі перебувають в Ізраїлі, працевлаштовані і, як правило, мають там родичів або близьких друзів».

«Ніхто просто так сюди не їде, розуміючи, що в Європі умови щодо тимчасового притулку кращі», – зауважив посол України.

У цьому контексті він нагадав, що «Ізраїль не надає нашим співвітчизникам повноцінного статусу біженця, житло чи фінансове забезпечення».

Корнійчук поінформував, що «посольству України вдалося домовитися, щоб ізраїльська сторона продовжила нашим громадянам туристичні візи і надала їм право на роботу, аби вони могли себе утримувати, а також добитися медичного страхування для певної категорії громадян літнього віку, яке оплачує уряд Ізраїлю».

Напруженість в регіоні зросла на тлі війни Ізраїлю в Газі і вбивства минулого тижня в Тегерані Ісмаїла Ханії, політичного лідера угруповання «Хамас», який був визнаний терористичною організацією Сполученими Штатами і Європейським Союзом.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Лідер «Хезболли» заявив, що Іран «зобов’язаний» відповісти на вбивство Ханії