Ізраїльські військові заявили, що знайшли тіла шести заручників під час операції в Газі

20 серпня військові заявили, що їхні сили знайшли тіла під час нічної операції на півдні Гази в районі Хан-Юніса (фото ілюстративне)

Ізраїльські військові заявили, що знайшли тіла шести заручників, захоплених 7 жовтня під час атаки «Хамасу» (який США і Європейський союз визнали терористичною організацією), що поклала початок війні в Секторі Гази.

20 серпня військові заявили, що їхні сили знайшли тіла під час нічної операції на півдні Гази в районі Хан-Юніса і повідомили про них родинам.

Напередодні державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Ізраїль прийняв пропозицію подолати розбіжності щодо припинення вогню і звільнення заручників у Газі. Він закликав «Хамас» також це зробити.

Нетаньягу, в свою чергу, назвав зустріч з Блінкеном «хорошою і важливою». У своєму відеозверненні він наголосив на намаганні «звільнити максимальну кількість живих заручників – це уже на першому етапі угоди».

Читайте також: Ризики великої війни на Близькому Сході зростають після вбивства лідера «Хамасу»

16 серпня переговори щодо Гази відклали на наступний тиждень. Згідно зі спільною заявою, посередники з Єгипту, Катару і Сполучених Штатів разом із Ізраїлем і «Хамасом» не досягли прориву, але в оприлюдненій заяві зазначалося, що дводенні переговори в столиці Катару Досі були конструктивними.

Ізраїль проводить у Смузі Гази військову операцію у відповідь на напад «Хамасу» 7 жовтня на південь Ізраїлю. Під час атаки джигадистів загинули близько 1200 людей, понад 200 ізраїльтян й іноземців були взяті в заручники і вивезені до Гази. Частина з них загинули. Понад 100 людей досі залишаються захопленими.

За даними підконтрольного «Хамасу» міністерства оборони здоровʼя, внаслідок обстрілів з боку Армії оборони Ізраїлю загинули десятки тисяч палестинців – переважно жінок і дітей. Незалежного підтвердження цих даних немає.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Блінкен в Ізраїлі заявив, що зараз «можливо, останній шанс» для угоди про припинення вогню в Газі