Італія висилає 30 російських дипломатів. Росія погрожує відповіддю

Реагуючи на заяву міністра закордонних справ Італії Луїджі ді Майо, у російському МЗС заявили про про намір відповісти

Італіє оголосила 30 російських дипломатів персонами «нон ґрата» та висилає їх з країни з міркувань національної безпеки, заявив міністр закордонних справ Італії Луїджі ді Майо.

«Це рішення було ухвалене за погодженням з іншими європейськими та атлантичними партнерами і було необхідне з причин, пов’язаних із нашою національною безпекою та в контексті нинішньої кризової ситуації, яка сталася внаслідок невиправданої агресії проти України з боку Російської Федерації», – повідомив ді Майо.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Ще не час»: премʼєр Італії розповів, чому Путін не хоче зустрічі з Зеленським

У відповідь на це російське МЗС пригрозило Італії «належною відповіддю». Про це заявила його речниця Марія Захарова, яку цитують російські ЗМІ.

4 квітня італійське інформаційне агентство ANSA також повідомило про те, що «прихильники Путіна» погрожують смертю міністру закордонних справ Італії Луїджі ді Майо через його «рішучу позицію проти війни Росії в Україні».

Раніше Міністерство закордонних справ Німеччини оголосило 40 російських дипломатів «небажаними особами». Вони мають залишити країну протягом п’яти днів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Німеччина оголосила 40 російських дипломатів «небажаними особами»

Також частину російських дипломатів вислала Франція.

Литва заявила, що відкликає посла Ейтвідаса Баярунаса з Росії, а російському послу Олексію Ісакову наказано залишити країну.

Латвія услід за Литвою повідомила про зниження рівня дипломатичних відносин з Росією.