ISW: російські війська продовжують просуватися в Селидовому

Зруйновані вулиці в місті Селидове, Донецька область, 9 жовтня 2024 року

Російська армія продовжує просуватися в Селидовому та навколо нього в рамках «інтенсивних наступальних операцій» на південний схід від Покровська, заявляє Інститут дослідження війни у звіті від 27 жовтня.

«На кадрах із геолокацією, опублікованих 27 жовтня, видно, як російські військові піднімають прапор над будівлею міської ради Селидового, що свідчить про просування російських військ у центр Селидового», – йдеться в тексті.

Читайте також: Розстріл цивільних у Селидовому на Донеччині: прокуратура почала розслідування

Аналітики вказують, що деякі російські «воєнкори» заявляли про захоплення всього Селидового, але ISW наразі не має цьому підтверджень. Також немає підтверджень присутності російських військ у Вишневому на захід від Селидового.

Напередодні Генштаб ЗСУ повідомляв про найбільшу концентрацію російських військ біля Селидового на Покровському напрямку.

Російські війська, ймовірно, просунулися до центру Селидового, повідомила британська розвідка 25 жовтня. У відомстві зазначили, що Селидове є останнім великим міським районом, що прикриває південний фланг Покровська, а також трасу Е50, яка їх з’єднує.