ISW повідомляє про просування військ Росії на північний захід від Водяного в районі Вугледара

Наслідки російської агресії у Вугледарі, архівне фото

Російські війська просунулися в районі на південний захід від окупованого Вугледара, повідомив американський Інститут дослідження війни у звіті від 14 жовтня.

За спостереженнями ISW, армія РФ здійснила «підтверджене» просування на поблизу Вугледара в ході наступальних операцій у цьому районі 14 жовтня:

«Кадри з геолокацією, опубліковані 12 жовтня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на північний захід від Водяного (на північний схід від Вугледара). 14 жовтня російські мілблогери заявили, що російські війська просунулися на північний захід від Водяного та на північний захід від Вугледара, але ISW не знайшов підтвердження цим заявам».

Читайте також: Переломний момент: російський наступ і невизначеність підтримки США загрожують майбутньому України

Інститут свідчить, що російські війська продовжували наступальні дії в районах Костянтинівки, Антонівки, Катеринівки та Водяного, на північний захід від Вугледара в бік Богоявленки і на захід від Вугледара біля Золотої Ниви.

За даними проєкту DeepState на 15 жовтня, російські війська просунулися біля Невського, Водяного, Золотої Ниви, Приютного та в Торецьку.

Розвідка Великої Британії 5 жовтня припускала, що після захоплення міста Вугледар на Донеччині сили РФ продовжать наступ.

2 жовтня оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» повідомило про виведення підрозділів із Вугледару на Донеччині для «збереження особового складу і бойової техніки, зайняття положення для ведення подальших дій».

Окупація Вугледару навряд кардинально змінить хід наступальних операцій на заході Донеччини, вважають у американському Інституті вивчення війни (ISW). Проте експерти говорять тепер про загрозу і для найближчого містечка Курахове, і для оборони Покровська.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Армія РФ бере в кліщі Часів Яр? Агресор продавив фланги