Іран та Сирія підписали угоду про військову співпрацю – ЗМІ

Міністр оборони Ірану Амір Хатамі (ліворуч) під час перемов із президентом Сирії Башаром Асадом. Дамаск, 26 серпня 2018 року

Міністри оборони Ірану та Сирії 27 серпня підписали угоду про військову та технічну спрівпрацю – про це повідомило іранське видання Tasnim.

Напередодні іранські ЗМІ повідомляли, що міністр оборони Ірану генерал Амір Хатамі прибув до Сирії із дводенним візитом.

26 серпня Хатамі провів перемови з президентом Сирії Башаром Асадом та сирійським міністром оборони Алі Абдуллою Айюбом.

«Сирія виходить із кризи та входить у фазу відбудови», – заявив міністр оборони Ірану і додав, що угода між Тегераном та Дамаском окреслює основні принципи співпраці між двома країнами в галузі оборони.

Читайте також: «Сирійська армія заявляє про захоплення низки сіл біля кордону з Іраком​»

Іран разом із Росією надає Башарові Асаду вирішальну підтримку в перебігу семирічної війни в Сирії, що почалася як громадянська.

Конфлікт у Сирії почався 2011 року після «Арабської весни» та акцій протестів проти президента країни Башара Асада. За даними ООН, громадянська війна в Сирії вже коштувала життя 400 тисячам людей і змусила 5,6 мільйона сирійців тікати зі своєї країни.