В Ірані на добу скасували всі авіарейси

Літак на злітній смузі після прибуття в аеропорт Тегерана імені Імама Хомейні, архівне фото

Влада Ірану ухвалила рішення на добу – до ранку 3 жовтня – скасувати всі авіарейси в країні. Рішення ухвалене «для забезпечення безпеки польотів у регіоні», повідомляє агентство Tasnim.

Це рішення оголошено на тлі різкого загострення ірано-ізраїльського конфлікту. Напередодні Іран завдав по Ізраїлю ракетного удару, випустивши на територію країни близько 180 балістичних ракет. У Тегерані заявили, що це відповідь на загибель лідерів угруповань «Хамас» (визнана терористичною у США та ЄС) та «Хезболла» (є як озброєною групою, так і ліванською політичною партією, у США визнана терористичною організацією).

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чому Ізраїль розпочав вторгнення до Лівану, а Іран обстріляв Ізраїль? Пояснюємо


Раніше повідомлялося, що ракетні удари Ірану та очікування можливої відповіді Ізраїлю призвели до серйозних порушень в авіасполученні на Близькому Сході, зокрема в регіоні Перської затоки. Відразу кілька авіакомпаній змінили маршрути чи скасували рейси. У тому числі Etihad Airways, Emirates Airlines, Qatar Airways, Flydubai. Вони скасували всі рейси до Іраку та Ірану, деякі компанії також скасували рейси до Ізраїлю та Йорданії.

Ізраїль обіцяв відповісти на іранські удари, при цьому він продовжує завдавати ударів по об’єктах «Хезболли» в Лівані, у тому числі в столиці Бейруті, а також розпочату кілька днів тому наземну військову операцію на півдні цієї країни.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Боррель: Євросоюз засуджує ракетний обстріл Ізраїлю з боку Ірану