Президент Ірану: удари між «Хезболлою» й Ізраїлем можуть перерости в регіональну війну

Масуд Пезешкіан, який став президентом після липневих виборів, сказав в інтерв’ю CNN, що Іран підтримує «Хезболлу», оскільки угруповання «не може самотужки протистояти» нападам

Президент Ірану Масуд Пезешкіан попередив, що повітряна кампанія Ізраїлю у відповідь на атаки «Хезболли», визнаної Сполученими Штатами терористичною організацією, на його територію з південного Лівану «може перерости в регіональну війну».

Пезешкіан, який став президентом після липневих виборів, сказав в інтерв’ю CNN, що Іран підтримує «Хезболлу», оскільки угруповання «не може самотужки протистояти» нападам.

«Існує небезпека, що вогонь подій, які відбуваються (в Лівані), пошириться на весь регіон», – сказав він в інтерв’ю, даному перською мовою й перекладеному англійською.

Іран довгий час є головним спонсором «Хезболли».

Напередодні в Пентагоні заявили, що Сполучені Штати відправляють додаткові війська на Близький Схід у звʼязку з різким сплеском насильства між Ізраїлем і проіранським угрупованням «Хезболла» в Лівані.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ізраїль і «Хезболла» відновили взаємні удари після загибелі в Лівані понад пів тисячі людей через обстріли 23 вересня