Іран спростовує повідомлення про арешти у зв’язку з вбивством Ханії

Представник судової влади Асгар Джахангір каже, що наразі жодних арештів не було

Представник судової системи Ірану спростував повідомлення західних ЗМІ про те, що влада заарештувала кількох людей, у тому числі високопоставлених співробітників розвідки, у справі про вбивство політичного лідера угруповання «Хамас» (визнаного США та ЄС терористичним) Ісмаїла Ханії в Тегерані 31 липня.

«Припущення в газетах і в кіберпросторі щодо арештів у цій справі не відповідають дійсності. Наразі жодних арештів не було», – сказав Асгар Джахангір, додавши лише, що до розслідування були залучені іранські військові.

New York Times і The Daily Telegraph з посиланням на неназваних іранських чиновників раніше повідомляли про арешти, при цьому американська газета повідомила, що затримано понад два десятки людей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Лідер «Хамасу» Ханія був убитий за допомогою вибухового пристрою – CNN

Іранський Корпус вартових ісламської революції заявив, що розслідує напад, у результаті якого загинув 62-річний Ханія, який перебував у Тегерані для участі в церемонії інавгурації нового президента Ірану Масуда Пезешкіана 30 липня.

«Хамас» підтвердив цю новину у своєму Telegram-каналі 31 липня, заявивши, що Ханія був убитий під час «повітряного удару по його резиденції в Тегерані».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Іран заявляє, що має право покарати Ізраїль, але хоче уникнути широкої війни