ЗМІ: ракети атакували базу з американськими військами в Іраку

Військовослужбовці США на базі Victory в Багдаді, архівне фото

Три ракети були випущені по базі, на якій дислокуються американські війська біля міжнародного аеропорту Багдада в Іраку у вівторок, ніхто не постраждав, повідомили AFP два джерела в силових структурах.

«База Victory біля аеропорту Багдада була обстріляна трьома ракетами, дві з яких були збиті спеціальними засобами захисту бази, а третя впала біля штаб-квартири командування контртерористичної служби», – повідомило джерело в органах безпеки.

Друге джерело в силових структурах підтвердило цю інформацію, зазначивши, що жертв немає і що ракети не вплинули на повітряний рух.
Атака сталася в той час, коли війна в Газі та ізраїльські удари і наземні рейди в Лівані загрожують перерости в регіональний конфлікт.

З моменту початку війни в Газі 7 жовтня 2023 року бойовики обстрілюють бази в Іраку і Сирії, де дислокуються американські війська, через військову підтримку Ізраїлю з боку Вашингтона. США неодноразово відповідали авіаударами по штаб-квартирах угруповань.

Сполучені Штати мають близько 2500 військовослужбовців в Іраку і близько 900 у сусідній Сирії в рамках коаліції, яку вони створили в 2014 році для боротьби з угрупованням «Ісламська держава». До коаліції також входять війська інших країн, зокрема, Великої Британії та Франції.

Озброєні іракські угруповання, лояльні до Ірану, вимагають виведення цих військ.