«Укроборонпром»: перші 122-мм артснаряди, вироблені за українською технологією, поставили ЗСУ

Українські військовослужбовці ведуть вогонь із самохідної гаубиці 2С5 «Гіацинт-С» по російських військах біля Бахмута, 5 березня 2023 року.

Державний концерн «Укроборонпром» заявляє про поставку Збройним силам України першої партії артилерійського 122-мм снаряда, які вироблені у кооперації з країною НАТО.

«Це вже третій вид боєприпасу після мінометної 120-мм міни та танкового 125-мм снаряда, який виготовляється за українською технологією та із залученням українських вузькопрофільних фахівців на закордонних потужностях», – повідомила 21 березня пресслужба концерну.

В «Укроборонпромі» зауважують, що українська артилерія використовує 122-міліметровий снаряд під час роботи з причіпними гаубицями Д-30 (максимальна дальність ураження – 15400 м) і САУ 2С1 «Гвоздика» (максимальна дальність ураження – 15200 м).

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В «Укроборонпромі» повідомили про початок виробництва 125-мм снарядів для танкової гармати

Голова дипломатії ЄС 20 березня повідомив про рішення блоку надати Україні один мільйон боєприпасів.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що країни НАТО збільшують виробництво 155-мм артилерійських снарядів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Швеція і Британія підписали угоду про додаткову артилерію для України. Стокгольм передасть Києву 8 систем Archer