ГУР попереджає про підготовку мітингів-провокацій у низці міст України

У ГУР інформують, що такі мітинги хочуть зібрати у Києві, Одесі, Дніпрі та інших обласних центрах.

Головне управління розвідки Міноборони попереджає про підготовку мітингів-провокацій у низці міст України.

За даними розвідки, анонімні акаунти у месенджері Telegram шукають людей, згодних за гроші вийти на «мітинги», спрямовані на дискредитацію військово-політичного керівництва України, зокрема спецслужб.

«Тих, хто купується, просять знімати фото та відео з провокативних акцій, аби створити «картинку» з метою суспільної поляризації та створенню напруги всередині України. Воєнна розвідка застерігає громадян України від участі у шкідливих для національної безпеки заходах», – йдеться у повідомленні пресслужби управління.

У ГУР інформують, що такі мітинги хочуть зібрати у Києві, Одесі, Дніпрі та інших обласних центрах.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський заперечив повідомлення про можливу заміну керівника ГУР

Правоохоронці неодноразово повідомляли, що російські спецслужби через месенджер Telegram вербують в Україні шукачів «легких грошей» для підпалів автівок військовослужбовців. Зокрема у червні поліція повідомляла, що російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші палити авто військових.

Раніше проєкт розслідувань Радіо Свобода «Схеми» виявив, що російські спецслужби масово використовують неповнолітніх українців для підпалів автомобілів військовослужбовців ЗСУ і будівель ТЦК в межах дезінформаційної кампанії РФ, метою якої є показати, що в Україні нібито існує активне підпілля, що в такий спосіб виступає проти загальної мобілізації.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Небезпечний тренд: ФСБ вербує українських дітей для підпалів авто ЗСУ