Гуменюк назвала причини збільшення кількості обстрілів на Херсонщині

Наталія Гуменюк висловила думку, що інтенсифікація обстрілів на півдні пов’язана з «побоюванням загарбників щодо просування Сил оборони України»

Збільшення кількості обстрілів силами РФ на півдні пов’язане з «побоюваннями окупантів щодо просування українських військ», повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її інформацією, ніч проти 20 жовтня минула в південному регіоні «тривожно» – армія РФ продовжувала обстрілювати населені пункти керованими авіабомбами.

«Ворог продовжує застосовувати їх (керовані авіабомби, КАБ – ред.) досить масовано. Якщо за світловий день росіяни використали 15 керованих авіабомб, то вночі довели цей рахунок до 25, тобто 10 авіабомб ще було спрямовано. При цьому концентрація, яку собі дозволяє ворог, очевидно, терористична», – сказала Гуменюк.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російська армія атакувала Херсонщину авіаційними бомбами. Є влучання у лікарню

Вона уточнила, що вдень 19 жовтня, сили РФ випустили 10 КАБів по Бериславу та 4 КАБи вночі по населеному пункту Зміївка. За словами речниці, це говорить про те, що «ворог цілеспрямовано руйнує цивільну інфраструктуру та завдає ударів по цивільному населення».

Гуменюк висловила думку, що інтенсифікація обстрілів на півдні пов’язана з «побоюванням загарбників щодо просування Сил оборони України».

«Вони виправдовують це тією істерією, яку розкрутили в інформаційному просторі, що дуже побоюються просування Сил оборони України на цьому напрямку. Їм вже давно «припікає» Запорізький напрямок, східний напрямок, тепер у них істерія на Херсонського напрямку», – зазначила речниця.

Російські війська практично щодня обстрілюють деокуповану частину Херсонщини. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.
ООН станом на 8 жовтня підтвердила загибель 9 806 і поранення 17 962 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. При цьому в організації наголошують, що реальне число жертв є значно вищим.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Нові дані Генштабу про втрати РФ: за добу ще 1380 військових та 55 танків