Унаслідок російських обстрілів Херсона загинула жінка, небезпека триває – влада

Вирва внаслідок одного з попередніх обстрілів російських військових у Херсоні, фото ілюстративне

Херсон упродовж дня 25 вересня перебуває під обстрілами з боку російських військових, повідомляють представники місцевої влади.

«Унаслідок чергового обстрілу постраждали двоє людей, які перебували на вулиці. Смертельних поранень дістала 80-річна жінка. Також до лікарні доставили 48-річну місцеву жительку з вибуховою травмою, контузією, пораненням обличчя та передпліччя. Потерпіла – під наглядом медиків», – написав о 14:20 у телеграмі голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Раніше він повідомив, що зранку обласний центр перебував під ударами російської авіації.

«Ворог скинув на Дніпровський район дві керовані авіабомби. Один із ударів прийшовся по закладу культури. Будівля зазнала суттєвих пошкоджень, також там вирувала пожежа. Інформація про постраждалих не надходила», – вказав чиновник.

О 14:50 Прокудін повідомив, що Херсон залишається під ударами сил РФ, і закликав містян залишатися в укриттях.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.