За минулу добу відбулось понад 140 боєзіткнень, «найбільш інтенсивні» бої на двох напрямках – Генштаб

За минулу добу 6 жовтня на фронті зафіксовано 141 бойове зіткнення

За минулу добу 6 жовтня на фронті зафіксовано 141 бойове зіткнення. «Найбільш інтенсивні» бої тривали на Покровському та Курахівському напрямках, йдеться в оперативному зведенні Генерального штабу ЗСУ.

За уточненими даними, «російські війська завдали сім ракетних ударів по українських позиціях та цивільних об’єктах, використавши вісім ракет. Крім того, окупанти здійснили 86 авіаударів, скинувши 109 керованих авіабомб, а також понад 4500 артилерійських обстрілів, з яких 131 – із реактивних систем залпового вогню».

«На Харківському напрямку відбулося шість боїв, зокрема поблизу Вовчанська та Стариці. На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 12 атак біля Кучерівки, Новоосинового та інших населених пунктів. На Лиманському напрямку зафіксовано 18 атак ворога, а на Сіверському – відбита одна спроба штурму поблизу Білогорівки», – зазначають у відомстві.

Нескінченний бій. Один день на Покровському напрямку із артилеристами бригади «Кара-Даг» (фоторепортаж)

За даними Генштабу ЗСУ, «найбільш інтенсивні бої» точилися на Покровському напрямку, де українські військові відбили 21 штурмову дію ворога».

Загалом українські сили «успішно відбивали» атаки на різних напрямках, зокрема на Времівському та Придніпровському. Обстановка на Гуляйпільському, Волинському та Поліському напрямках залишається без змін, зазначають у Генштабі ЗСУ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія продовжує наступ: чи є у ЗСУ ресурси протистояти?