Генштаб повідомив про 99 бойових зіткнень на фронті від початку доби

Артилерія 15-ї бригади оперативного призначення «Кара-Даг» Національної гвардії України (НГУ) працює на САУ «Гвоздика» 2С1. Покровський напрямок, Донецька область, 3 жовтня 2024 року

Від початку доби відбулося 99 бойових зіткнень, ситуація на фронті характеризується «особливою активністю» російських військ на Покровському і Курахівському напрямках, повідомив у зведенні станом на 16:00 Генеральний штаб Збройних сил України.

«На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили вже 19 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах населених пунктів Суха Балка, Новоторецьке, Промінь, Сухий Яр, Лисівка, Крутий Яр, Новогродівка і Селидове. Сили оборони стримують натиск і на даний час відбили 12 атак противника, сім атак – ще триває. Продовжуються бої поблизу Цукуриного, Новоселидівки, Гірника, Максимільянівки, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки, Антонівки і Водяного на Курахівському напрямку. За уточненою інформацією, у цьому районі за сьогоднішній день вже відбито 14 з 24 атак окупаційної армії. Точаться запеклі бої», – йдеться в повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Армія РФ просунулась біля Курахівки і Гірника: утворився напівкотел

За даними Генштабу, бої також відбувалися на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Крамарторському, Торецькому, Времівському, Оріхівському, Придніпровському напрямках.

На початку місяця стало відомо про окупація Вугледара. Але це навряд кардинально змінить хід наступальних операцій на заході Донеччини, вважають у американському Інституті вивчення війни (ISW). Проте експерти говорять тепер про загрозу і для найближчого містечка Курахове, і для оборони Покровська.

Читайте також: Вугледар окупували. Чому це сталося і куди війська РФ посунуть далі