Генштаб ЗСУ повідомив про майже 170 боєзіткнень за добу, найбільше на Лиманському напрямку

Український солдат несе снаряд у бік гаубиці на передовій в околицях Лиману, Україна, 15 серпня 2023 року

Протягом минулої доби зафіксовано 169 бойових зіткнень. Найбільше штурмових дій з боку військ РФ зафіксовано на Лиманському Покровському та Курахівському напрямку, йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ 11 жовтня.

«На Лиманському напрямку наші війська відбивали 30 штурмових дій окупантів в районах Дружелюбівки, Греківки, Площанки, Невського, Макіївки, Новосадового, Торського та в Серебрянському лісі», – кажуть військові.

За даними штабу, на Покровському напрямку ЗСУ відбивали 24 атаки у районах міст Селидове, Крутий Яр, Промінь, Лисівка, Миролюбівка та Калинове. Також 24 атаки відбито на Покровському напрямку у районах Селидове, Крутий Яр, Промінь, Лисівка, Миролюбівка та Калинове.

«На Куп’янському напрямку кількість боєзіткнень склала 14 ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Синьківки, Лозової, Колісниківки та Степової Новоселівки», – додали у Генштабі.

Читайте також: Сирський: Росія перекинула до Курської області з інших напрямків 50 тисяч військових

Крім того, війська РФ здійснювали атаки на Времівському, Харківському, Куп’янському, Сіверському напрямку Силами оборони відбито чотири атаки поблизу Верхньокам’янського, Краматорському, Торецькому, Оріхівському та Придніпровському напрямках.

Триває операція Сил оборони України в Курській області.

За даними аналітиків DeepState, росіяни окупували три населені пункти в районі міста Мирноград на Донеччині – Миколаївку, Красний Яр, Крутий Яр. Аналітики, зазначили, що Миколаївка є останнім населеним пунктом перед Мирноградом. У Генштабі ЗСУ цю інформацію не коментували.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті за 9 жовтня дійшов висновку, що російське командування, ймовірно, вимагало прискорити темпи механізованих наступів в Україні, щоб досягти успіхів до того, як осінні дощі ускладнять рух техніки.

Головна мета – закріпитися у прифронтових населених пунктах, які можна використовувати як плацдарм для подальших операцій, наприклад, для захоплення Курахового чи Покровська, вважають аналітики.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рік тому Росія почала наступ на Авдіївку і не зупинилась досі. Показуємо, що завоював агресор, а де встояли ЗСУ