Генштаб ЗСУ: основні зусилля війська РФ спрямовують в напрямку Покровська

Український військовослужбовець наводить fртилерійську гармату Д-30 на позиціях поблизу Торецька, Донецька область, Україна, 22 вересня 2024 року

За поточну добу відбулося 125 бойових зіткнень. Ситуація на Покровському та Курахівському напрямках залишається напруженою, йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України 23 вересня.

«Основні зусилля ворог спрямовує в напрямку Покровська. Тут, впродовж дня, агресор 30 разів атакував в районах Воздвиженки, Маринівки, Миролюбівки, Новоторецького, Миколаївки, Новогродівки, Журавки, Красного Яру та Зеленого Поля», – вказано у повідомленні.

На Курахівському напрямку Збройні сили України відбили 21 атаку поблизу Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки та Українська.

«На Лиманському напрямку за день російські війська 19 разів атакували українських захисників в районах Чернещини, Дружелюбівки, Невського, Макіївки, Діброви, Торського та Дронівки. Бої продовжуються у двох локаціях», – кажуть у штабі.

Активність військ РФ, за даними ЗСУ, також зафіксована на Торецькому напрямку, де відбулося 15 атак поблизу Дачного, Торецька та Неліпівки.

Загалом російська армія наступає на 11-ти напрямках.

Життя у прифронтовому Покровську: обстріли армії РФ не вщухають, вулиці порожніють, евакуація триває (фоторепортаж)

У ніч на 19 вересня проєкт DeepState повідомив про просування армії РФ поблизу Українська на Курахівському напрямку. Вже деякий час ця ділянка фронту є в лідерах за кількістю штурмів разом із Покровським напрямком. За словами військових експертів, ці два напрямки є пов’язаними і їх можна вважати головним напрямком удару Росії – перед штурмом Покровська агресор намагається розширити Очеретинський виступ і захопити Курахове, повідомляє проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії.

Виконувач обов’язків пресофіцера 33 ОМБр Назар Войтенков 12 вересня в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») розповів, що на населений пункт Курахове, що неподалік Покровська на Донеччині, російська армія наступає з трьох сторін.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На одну бригаду ЗСУ Росія кидає до семи – комбат про Вугледарський напрямок