Генштаб повідомив про 162 бойові зіткнення на фронті за добу

Українські військові на Покровському напрямку, 18 вересня 2024 року

Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 162 бойових зіткнення, повідомив у ранковому зведенні 23 вересня Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільше боїв, за повідомленнями, було на Покровському і Курахівському напрямках.

«На Покровському напрямку наші захисники відбили 35 атак. Основні зусилля ворог зосереджував у районах Красного Яру, Воздвиженки, Новоторецька, Гродівки, Новогродівки, Селидового, Маринівки, Миролюбівки і Михайлівки. На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Гірника, Цукуриного, Желанного Другого, Георгіївки, Катеринівки і Костянтинівки. Загалом ворог 28 разів намагався прорвати оборону наших військ на цьому напрямку», – йдеться в повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Боєприпасний голод надовго: чому ЗСУ нічим поповнити запаси для артилерії?

Крім того, бойові дії тривали на Харківському, Куп’янському, Сіверському, Краматорському, Торецькому, Времівському, Придніпровському, Оріхівському напрямках.

«За уточненою інформацією, за вчорашній день противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах два ракетних удари (чотири ракети), 67 авіаційних ударів (задіяв, зокрема, 99 КАБ), здійснив 5587 обстрілів, 167 з них – із реактивних систем залпового вогню», – йдтьеся в повідомленні.

Виконувач обов’язків пресофіцера 33 ОМБр Назар Войтенков 12 вересня в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») розповів, що на населений пункт Курахове, що неподалік Покровська на Донеччині, російська армія наступає з трьох сторін.

У ніч на 19 вересня проєкт DeepState повідомив про просування армії РФ поблизу Українська на Курахівському напрямку. Вже деякий час ця ділянка фронту є в лідерах за кількістю штурмів разом із Покровським напрямком. За словами військових експертів, ці два напрямки є пов’язаними і їх можна вважати головним напрямком удару Росії – перед штурмом Покровська агресор намагається розширити Очеретинський виступ і захопити Курахове, повідомляє проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії.

Читайте також: «Вони переключилися на інші ділянки». Боєць ЗСУ про те, що зупинило армію РФ поблизу Покровська