Генштаб: за добу на фронті було 173 зіткнення, найбільше – на Курахівському напрямку

Українські військові ведуть вогонь по російських позиціях на Донеччині, архівне фото

На фронті протягом минулої доби зафіксовано 173 бойових зіткнення, найбільше – на Курахівському напрямку, повідомив вранці 16 вересня Генеральний штаб Збройних сил України.

«На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 42 атаки. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед у районах населених пунктів Костянтинівки і Георгіївки. Окрім того, ворог атакував у бік Українська, Долинівки, Катеринівки, Селідового і Желанного Другого», – йдеться в повідомленні.

36 російських штурмів минулої доби було на Покровському напрямку. «Наші захисники зупинили 36 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Воздвиженка, Новоторецьк, Зелене Поле, Новоолександрівка, Гродівка, Новогродівка, Маринівка і Михайлівка. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Гродівки і Новогродівки», – повідомили в командуванні.

Читайте також: «Завдати контрольного удару і добити Україну». Ймовірні сценарії закінчення війни

Крім того, за даними Генштабу, на Лиманському напрямку було 24 російські атаки, на Куп’янському – 20, Торецькому – 16, Сіверському – 12, Времівському – 10.

«За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах ракетний удар із застосуванням однієї ракети, а також 77 авіаударів, зокрема, скинув 117 КАБ. Крім цього, здійснив 3888 обстрілів, з них 114 – із реактивних систем залпового вогню», – йдеться в повідомленні.

Минулого тижня російська армія вперше за кілька місяців найбільше штурмувала не на Покровському напрямку, засвідчили дані українського Генштабу. Лідером став Курахівський напрямок.

Саме навколо Курахового – міста із майже 20-тисячним довоєнним населенням, в якому розташована одна із найбільших ТЕС Донбасу – досі відбуваються масовані механізовані штурми російських військ, пише проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії. На інших напрямках агресор дотримується тактики малих піхотних груп, які пересуваються пішки чи на мотоциклах.

Читайте також: «Вони переключилися на інші ділянки». Боєць ЗСУ про те, що зупинило армію РФ поблизу Покровська