Генштаб ЗСУ: армія РФ штурмувала 10 населених пунктів на Покровському напрямку, більшість атак відбили

Сили оборони стримують натиск та відбили 14 російських атак, вісім боєзіткнень – продовжуються.

Від початку доби на фронті відбулося 85 бойових зіткнень, як і раніше, найінтенсивніше противник атакує на Покровському напрямку, повідомляє у телеграмі Генеральний штаб ЗСУ.

Тут російські війська штурмували у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Желанне, Олександрівка, Калинове, Веселе, Іванівка, Калинівка, Скучне, Яснобродівка. Сили оборони стримують натиск та відбили 14 російських атак, вісім боєзіткнень – продовжуються.

На Лиманському та Сіверському напрямках російські загарбники 31 раз штурмували позиції українських захисників біля Макіївки, Торського, Невського, Тернів та у Серебрянському лісі, Білогорівки, Верхньокам’янського, Переїзного, Спірного та Івано-Дар’ївки.

На Торецькому напрямку сили РФ збільшили кількість атак до 13 – наступали біля Нью-Йорка, Торецька та Північного. Крім того, вони завдали 20 авіаударів, скинувши 26 КАБів, по Клебан-Бику, Катеринівці та Торецьку.

Також, за даними штабу, під постійним бомбардуванням російської авіації перебуває Харківщина – з початку доби з боку російських міст Бєлгород та Шебекіно противник завдав два авіаудари із використанням трьох КАБів, поціливши у райони населених пунктів Вовчанськ та Глибоке. Також російські війська вдарили ракетою «Іскандер-М» по місту Харків.

Читайте також – Удар РФ по Харкову: кількість постраждалих зросла, серед них є восьмимісячна дитина

Від російських обстрілів із території РФ і далі потерпають прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей, додають у Генштабі.

Минулої доби по всьому фронту зафіксовано 133 бойових зіткнення, третина з яких була на Покровському напрямку.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, що війська РФ після невдалого наступу на Харків зосередили найбільшу кількість техніки і особового складу на Покровському напрямку.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 серпня заявив, що війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, де кидають у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи. За його словами, сили РФ намагаються прорвати оборону ЗСУ на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російська армія стрімко просувається на Донбасі: чим це загрожує