За добу на фронті зафіксовано 172 боєзіткнення, найбільше на Курахівському напрямку – Генштаб

Військовослужбовець 15-ї бригади оперативного призначення «Кара-Даг» Національної гвардії України (НГУ) біля САУ «Гвоздика» 2С1. Покровський напрямок, Донецька область, Україна, 3 жовтня 2024 року

Протягом минулої доби зафіксовано 172 бойових зіткнення. Найбільше атак залишається на Покровському і Курахівському напрямках, йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

«На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 40 атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах населених пунктів Катеринівка та Антонівка. Окрім того, ворог атакував у бік Цукуриного, Новоселидівки, Гірника, Максимільянівки, Георгіївки, Костянтинівки, Курахівки, Ізмайлівки, Гострого, Курахового та Водяного», – йдеться у зведенні.

На Покровському напрямку ЗСУ зупинили 37 штурмових і наступальних дій у бік населених пунктів Суха Балка, Новоторецьке, Промінь, Сухий Яр, Лисівка, Крутий Яр, Новогродівка та Селидове. Також на Лиманському напрямку відбулося 19 атак поблизу Макіївки, Греківки, Вишневого, Нововодяного, Торського, Невського, Новосадового та Діброви, кажуть військові.

«На Куп’янському напрямку за добу відбулося 18 атак загарбників. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Синьківки, Петропавлівки, Новоосинового, Вишневого, Степової Новоселівки, Лозової та Кругляківки», – вказано у зведенні.

Активними війська РФ були і на Торецькому напрямку, де відбулося 12 атак неподалік Торецька, Неліпівки та Диліївки.

Загалом російська армія наступала на 11 напрямках та контратакувала у Курській області РФ.

Напередодні речниця оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» Анастасія Бобовнікова повідомила, що ситуація в Торецьку на Донеччині постійно змінюється, сили РФ зайшли на східну околицю.

А речник Обʼєднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють» Артем Джепко в ефірі Радіо Свобода 8 жовтня заявив, що російські сили зайшли у Торецьк вулицею Центральна і дійшли до шахти «Центральна», проте ситуація в місті залишається динамічною.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: За добу Росія втратила ще 1150 військових та майже 20 артсистем – Генштаб ЗСУ