Генштаб ЗСУ: за добу на фронті було 127 боїв, третина – на Покровському напрямку

Загалом противник минулої доби атакував на дев’яти напрямках.

Минулої доби на фронті було 127 бойових зіткнень, третина з них – на Покровському напрямку, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«На Покровському напрямку наші захисники відбили 53 штурмові та наступальні дії. Противник концентрував зусилля в районах Новоолександрівки і Желанного, де провів вісім та 18 атак відповідно. Окрім того, спроби окупантів просуватись вперед зупинено неподалік Пантелеймонівки, Воздвиженки, Свиридонівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Калинівки Донецької області », – йдеться у повідомленні.

Майже вдвічі менше – 24 російські атаки – українські військові відбили на Торецькому напрямку біля населених пунктів Північне, Залізне, Торецьк та Нью-Йорк.

Загалом противник минулої доби атакував на дев’яти напрямках.

У Генштабі також повідомляють, що вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали ударів по чотирьох пунктах управління, засобу ППО, радіолокаційній станції та двох районах зосередження особового складу противника.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ISW: сили РФ продовжують просування на Покровському напрямку, але його темпи сповільняться

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, що війська РФ після невдалого наступу на Харків зосередили найбільшу кількість техніки і особового складу на Покровському напрямку.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 серпня заявив, що війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, де кидають у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи. За його словами, сили РФ намагаються прорвати оборону ЗСУ на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Розвідка Британії: сили РФ просунулися на Донеччині, однак їхні спроможності залишаються обмеженими