Українські військові відбили «численні атаки» РФ біля Бахмута – Генштаб

Українські військові ведуть вогонь із гаубиці по російських позиціях поблизу Бахмуту на Донеччині, 7 березня 2023 року

Російські військові не припиняють штурму міста Бахмута на Донеччині, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

«Проте наші захисники дають гідну відсіч і відбивають численні атаки. Поблизу лінії зіткнення ворог обстріляв населені пункти Васюківка, Залізнянське, Дубово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Костянтинівка, Біла Гора та Залізне Донецької області», – йдеться в повідомленні.

У командуванні зауважили, що основною метою загарбників досі залишається вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, і вони зосереджують свої зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Битва за Бахмут. Хроніка оборони міста-фортеці (оновлюється)

Зокрема, за повідомленням, на Авдіївському, Мар’їнському і Шахтарському напрямках російські війська здійснили спроби наступальних дій у напрямку населених пунктів Кам’янка, Сєверне, Первомайське, Невельське, Красногорівка і Мар’їнка Донецької області, але не мали «жодного успіху».

Напередодні командувач Сухопутних військ Олександр Сирський заявив, що ситуація у Бахмуті залишається важкою, але українські військові не дали російським силам взяти місто в оточення.

За оцінками американського Інституту вивчення війни (ISW) станом на 8 березня російські сили зайняли щонайменше 50 відсотків Бахмута на Донеччині. Водночас, на думку експертів, російські війська навряд чи швидко здійснять прорив за межі Бахмута, якщо захоплять місто.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Оборона Бахмута змушує армію РФ відмовитися від просування вперед – Сирський

За даними розвідки НАТО, Росія втрачає поблизу Бахмута вп’ятеро більше солдатів, ніж Україна.

Бахмут продовжує залишатися головною гарячою точкою на фронті. Спроби захопити це місто російські війська здійснюють з липня 2022 року, коли їм вдалося окупувати велику агломерацію в сусідній Луганській області (Сєверодонецьк, Рубіжне, Лисичанськ). Активний наступ із наближених до Бахмута позицій російські військові розпочали у січні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Бахмут: з’явилися супутникові знімки, які показують масштаби руйнувань