Лідери ЄС планують закликати до створення «гуманітарних коридорів» для доставки допомоги в Газу

Також зазначається, що ЄС тісно співпрацюватиме з партнерами в регіоні, щоб захистити цивільне населення та надати допомогу

Лідери Європейського Союзу закликатимуть до створення «гуманітарних коридорів і пауз» для доставки негайно необхідної допомоги в Газу. Про це повідомляє журналіст Радіо Свобода з посиланням на проєкт тексту, який мають ухвалити на саміті в Брюсселі.

«Європейська Рада висловлює глибоку стурбованість у зв’язку з погіршенням гуманітарної ситуації в Газі та закликає до постійного, швидкого, безпечного та безперешкодного гуманітарного доступу та допомоги для досягнення тих, хто її потребує, за допомогою всіх необхідних заходів, включаючи гуманітарні коридори та паузи», – йдеться у тексті.

Також зазначається, що ЄС тісно співпрацюватиме з партнерами в регіоні, щоб захистити цивільне населення, надати допомогу та полегшити доступ до їжі, води, медичної допомоги, палива та притулку, «гарантуючи, що терористичні організації не зловживатимуть такою допомогою».

Крім того, Європейська Рада нагадала про необхідність уникати регіональної ескалації та співпрацювати з партнерами щодо цього, зокрема з палестинською владою.

Читайте також: ЦАХАЛ повідомив про свій рейд на півночі Сектора Гази. Радбез ООН не схвалив резолюції щодо військових дій

Ізраїль оголосив війну ісламістському угрупованню, визнаному терористичним в ЄС і США, наступного дня після того, як бойовики «Хамасу» 7 жовтня прорвали укріплений кордон Ізраїлю та Гази. Ізраїльська сторона повідомляла, що внаслідок атак «Хамасу» в Ізраїлі загинули понад 1400 людей. Підконтрольне «Хамасу» міністерство охорони здоров’я Сектора Гази повідомило про 4385 загиблих.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Перехід між Газою та Єгиптом відкрили для проїзду вантажівок з гуманітарною допомогою – ЗМІ