Поліція підтверджує надання охорони херсонській чиновниці, яку облили кислотою

Напад на Катерину Гандзюк стався 31 липня

Національна поліція України підтверджує, що вирішила надати охорону активістці, виконувачці обов’язків керуючої справами Херсонської міськради Катерині Гандзюк, яка перебуває в лікарні після того, як її облили сірчаною кислотою.

Як повідомив 2 серпня перший заступник голови Нацполіції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін, для організації роботи і надання допомоги у розкритті цього злочину до Херсона направили представників Головного слідчого управління і Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, створеного для боротьби з проявами організованої злочинності.

Читайте також – Напади на активістів. Провалена реформа правоохоронної системи чи непокаране зло?

«На цей час у нас вже є позитивні напрацювання. Слідство триває. Думаю, найближчим часом цей злочин буде розкрито, а винні – притягнуті до відповідальності», – сказав Аброськін.

Напад на Катерину Гандзюк стався 31 липня вранці. За даними поліції, невідомий облив її сірчаною кислотою. Поліція порушила справу за статтею «замах на вбивство». Гандзюк переправили авіацією до Києва.

Це вже третій цього літа напад на відомих у Херсоні людей. У червні невідомі особи атакували з ножем «автомайданівця» Віталія Устименка, того ж місяця двоє чоловіків побили головного редактора херсонського сайту «Мост» Сергія Нікітенка.

Your browser doesn’t support HTML5

Лікар про напад у Херсоні: у чиновниці понад 30% опіків – відео