Українська авіація за добу здійснила 21 удар по російських військах – Генштаб ЗСУ

Український бомбардувальник Су-24, фото ілюстративне

Українська авіація 9 січня «завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також 3 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів». Про це у ранковому зведенні 10 січня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

«Також наші воїни збили 2 ворожих розвідувальних БпЛА типу «Орлан». Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили пункт управління, 5 районів зосередження живої сили та військової техніки противника та 2 позицій зенітно-ракетних комплексів окупантів», – указано в повідомленні.

Російські військові ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках і намагаються покращити тактичне положення на Куп’янському напрямку, стверджують у Генштабі ЗСУ.

«Протягом минулої доби противник завдав 8 ракетних та 31 авіаційний удар. Здійснив 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню, в тому числі по цивільній інфраструктурі міст Харків, Херсон, Краматорськ Донецької області та Очаків на Миколаївщині. Є постраждалі серед мирного населення», – наголошують українські військові.

У Генштабі також вказують, що зберігається загроза завдавання російськими військовими авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури на всій території України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський анонсує «хороші новини» і впевнений, що ЗСУ отримають необхідну зброю «вже скоро»

Наразі останній масований удар із застосуванням стратегічних ракет по українській критичній інфраструктурі Росія здійснила 29 грудня. Зазвичай накопичення ресурсів для нового удару забирає у російських військових від 10 до 14 днів.