У Франції затриманого громадянина України і Росії звинуватили в тероризмі

Повідомляється, що слідчі шукають можливих співучасників.

У Франції громадянину України і Росії, якого затримали напередодні, висунули звинувачення в тероризмі та організації вибуху, повідомила Національна антитерористична прокуратура країни.

У заяві йдеться, що 26-річний чоловік був представлений слідчому судді 7 червня, який висунув попередні звинувачення в участі в терористичній групі, в зберіганні вибухових речовин, спрямованих на підготовку нападу в зв’язку з терористичною групою.

Повідомляється, що слідчі шукають можливих співучасників.

Незрозуміло, чи пов’язана ймовірна змова з війною в Україні.

Чоловік, який не був ідентифікований, прибув до Франції за кілька днів до арешту. Французькі ЗМІ повідомляли, що він народився на Донбасі, нині частково окупованому Росією регіоні України, і служив у російській армії.

5 червня стало відомо, що 26-річного чоловіка затримали після того, як він підірвав себе вибухівкою в готельному номері, зазнавши поранень. Медики надали йому допомогу. У цьому готельному номері, за словами прокуратури, були виявлені «вироби і матеріали, призначені для виготовлення вибухових пристроїв».

Підозрюваного затримали поблизу паризького аеропорту імені Шарля де Голля.

Його затримання сталося напередодні прибуття до Франції президента США Джо Байдена і президента України Володимира Зеленського.