Влада оголосила обов’язкову евакуацію у ще двох населених пунктах Харківщини

Евакуація жителів Вовчанська та прилеглих сіл. Харківська область 12 травня 2024 року

Через постійні російські обстріли та безпекову ситуацію оголошено обов’язкову евакуацію в селах Ізюмське і Богуславка Борівської громади на Харківщині, повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

Відповідне розпорядження було підписано в понеділок, 7 жовтня.

«Зважаючи на постійні обстріли та безпекову ситуацію на території Борівської селищної громади ми повинні евакуювати жителів цих населених пунктів в найкоротші терміни. Старости округів, на території яких розташовані ці населені пункти, зобов’язані провести роз’яснювальну роботу щодо загрози життю», – зазначив начальник Борівської селищної військової адміністрації Олександр Тертишний.

Обласна влада обіцяє, що усіх евакуйованих забезпечать тимчасовим житлом, гуманітарною, фінансовою, а також первинною медичною та психологічною допомогою, також буде надана допомога в оформленні документів.

Рада оборони Харківської області 12 вересня погодила примусову евакуацію дітей з іще трьох громад Куп’янського району – 269 дітей із 29 населених пунктів Куп’янського району.

У червні Рада оборони Харківщини ухвалила рішення про розширення зони примусової евакуації сімей із дітьми з чотирьох районів: Ізюмського, Богодухівського, Куп’янського та Чугуївського.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Людину не кинемо». Як волонтери Helping to Leave евакуюють українців з окупації і депортації?