Ердоган планує в розмові з Путіним порушити питання Криму – Reuters

Крім того, Реджеп Таїп Ердоган (на фото) ще раз запропонує Путіну прийняти у Туреччині лідерів Росії та України для мирних переговорів

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у ході телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним має намір підняти питання анексованого Криму. Про це Ердоган повідомив журналістам 1 квітня, повідомляє агентство Reuters.

Так, Ердоган має намір сказати Путіну, що йому та президентові України Володимиру Зеленському необхідно вжити кроків для вирішення проблем, пов’язаних із Донбасом та Кримом.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як Україна поверне Крим

Крім того, Ердоган ще раз запропонує Путіну прийняти у Туреччині лідерів Росії та України для мирних переговорів, до яких, за його словами, Зеленський «тепло поставився» після їхньої розмови в четвер.

Раніше Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що його країна була б вдячна Туреччині за допомогу в організації зустрічі лідерів Росії та України.

Ердоган планує провести в п’ятницю 1 квітня телефонну розмову з російським колегою Володимиром Путіним. За даними джерел турецького агентства Anadolu, бесіда запланована на 16:00 за Києвом.

Читайте також: МЗС України вимагає від РФ скасувати незаконний призов та мобілізацію на окупованих територіях

Українська та російська сторони 1 квітня почали черговий раунд переговорів у відеоформаті, повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Українська і російська делегації 29 березня в Стамбулі проводили переговори щодо війни РФ проти України. Україна, серед іншого, на цих переговорах запропонувала підписати міжнародний договір про нову систему гарантій безпеки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У МЗС відповіли на слова Лаврова про «остаточне рішення» питань Криму й Донбасу