Міненерго: через бойові дії без світла і газопостачання залишились споживачі у семи областях

На Донеччині через бойові дії відключилось обладнання підстанції

На Донеччині через бойові дії відключилось обладнання підстанції. У результаті знеструмились майже 8 тисяч побутових споживачів і шахта, де перебувало 5 працівників. Шахту наразі заживлено за допомогою генератора, йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства енергетики 15 березня.

У Дніпропетровській області, за даними відомства, через технологічні порушення без електропостачання 270 споживачів, внаслідок бойових дій знеструмлено майже 500 абонентів.

«У Запорізькій області енергетики усунули наслідки технологічних порушень в електромережах прифронтового району, спричинені, зокрема, несприятливими погодними умовами, та повернули світло понад 360 родинам. Також відновлено живлення 6,5 тисячі абонентів у м. Запоріжжя, які знеструмлювалися через пошкодження кабельної лінії електропередачі. Через технологічні порушення відключено 41 споживача. Внаслідок бойових дій без енергопостачання залишаються 3,7 тисячі споживачів у 50 населених пунктах», – розповіли у Міненерго.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На Хмельниччині через нічну атаку дронами були знеструмлення у 30 населених пунктах – Міненерго

Ситуація в інших областях, за даними енергетиків, наступна:

  • На Сумщині внаслідок бойових дій без електропостачання залишаються 87 населених пунктів (понад 8,5 тисячі абонентів). Від постачання газу відключено майже 90 домогосподарств.
  • У Харківській області через бойові дії залишаються знеструмленими понад 17,5 тисячі точок обліку у 63 населених пунктах. Після нічних обстрілів тривають роботи з усунення пошкоджень мереж у п’яти населених пунктах. Газопостачання немає у 325 домогосподарствах.
  • На Херсонщині в обласному центрі залишаються без електропостачання понад 3 тисячі абонентів. В області без світла майже 26 тисяч точок обліку у 45 населених пунктах.
  • На Чернігівщині через бойові дії немає електропостачання в 1,8 тисячі споживачів у 27 населених пунктах.

На початку березня британська розвідка повідомила, що протягом лютого 2024 року Росія намагалася пошкодити об’єкти регіональної енергетики, однак енергосистема України підтримує стабільну роботу. Розвідка Британії вважає, що цими ударами Росія хотіла «погіршити промислову діяльність в Україні».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Міненерго: з технічних причин відключений один із атомних блоків на Хмельницькій АЕС