Двоє українських військових поранені 11 вересня на Донбасі – штаб

В ході бойових дій на Донбасі 11 вересня двоє українських військових були поранені, повідомили у штабі Операції об’єднаних сил.

За даними українських військових, упродовж дня, від 7:00 до 18:00 години підтримувані Росією бойовики дев’ять разів відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Важке озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, не застосовувалося, зазначили у штабі.

Там уточнили, що бойовики обстрілювали позиції українських військ поблизу населених пунктів Кримське, Золоте, Катеринівка, Новолуганське, Шуми, Гнутове та Водяне.

«У разі загрози життю військовослужбовців командири приймали рішення на здійснення вогневого впливу на противника з метою змусити його припинити обстріл», – повідомили у штабі української воєнної операції на Донбасі.

В угрупованні «ДНР» про події 11 вересня не повідомляють, проте наводять дані, що минулої доби українські військові нібито 21 раз порушили режим припинення вогню. В угрупованні «ЛНР» сьогодні звинуватили українських військових в обстрілі прифронтового селища Золоте-5.

Читайте також: Експерти розповіли, якими забороненими мінами Росія вбиває і калічить на Донбасі

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.