Поліцейського, який спричинив смертельну ДТП на Кіровоградщині, засудили до 11 років тюрми – ДБР

У червні 2023 року правоохоронець у стані алкогольного сп’яніння відвозив підлітків зі святкування випускного

Знам’янський міський районний суд Кіровоградської області визнав винним правоохоронця у смертельному ДТП, що трапилась поблизу селища Новгородка у червні 2023 року, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань 1 серпня.

Йому призначено покарання у вигляді 11 років позбавлення волі із забороною керувати транспортними засобами 10 років.

«У червні 2023 року правоохоронець у стані алкогольного сп’яніння відвозив підлітків зі святкування випускного та порушуючи правила безпеки посадив в легкове авто сімох пасажирів. Він втратив керування автомобілем, машина злетіла у кювет та перекинулася», – йдеться у повідомленні.

Внаслідок ДТП троє дівчат загинули та ще четверо неповнолітніх пасажирів зазнали численних травм. Водій втік з місця аварії.

Колишнього правоохоронця визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного спʼяніння, що спричинило загибель кількох осіб.

За даними правоохоронців, за перші два місяці 2024 року в Україні трапилось 2 829 ДТП. Це на 6% менше, ніж за аналогічний період до початку повномасштабної війни. Кількість загиблих у ДТП також зменшилась на 13% у порівнянні до відповідного періоду 2021 року. Майже половина аварій в Україні стається через перевищення безпечної швидкості: 42%.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ДБР затримало поліцейського, який скоїв смертельний наїзд на пішохода у Броварах