ДСНС: кількість поранених на Харківщині після атак Росії зросла до 21 людини

«Увечері та вночі ворог завдав ударів по Шевченківському, Салтівському та Холодногірському районах міста Харкова, а також по місту Чугуєву Харківської області», повідомила служба

Кількість постраждалих через російські атаки вночі проти 28 жовтня в Харківській області зросла до 21 людини, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

«Увечері та вночі ворог завдав ударів по Шевченківському, Салтівському та Холодногірському районах міста Харкова, а також по місту Чугуєву Харківської області. Сталися руйнації та пошкодження житлової інфраструктури», – йдеться в повідомленні.

Також російська армія атакувала Чугуїв, спричинивши пожежу в господарчій споруді, сили ДСНС її ліквідували. Крім того, тривають аварійно-рятувальні роботи у Холодногірському районі Харкова.

Читайте також: Сумська ОВА: російські війська атакували об’єкти енергетики в Конотопському районі

«Загалом, за попередніми даними, поранення отримала 21 людина, з них 5 дітей», – заявляє служба.

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив вранці 28 жовтня про сімох поранених у Холодногірському районі міста, в тому числі 16-річну дівчинку. Також увечері 27 жовтня у Салтівському районі постраждали троє людей, ще троє – у Шевченківському.

Згодом голова області Олег Синєгубов уточнив, що внаслідок атаки на Чугуїв постраждали вісім людей, з них п’ятеро дітей. Всі відмовилися від госпіталізації.

Читайте також: ОВА: внаслідок артобстрілу Херсона загинули двоє жінок, серед поранених – 13-річний хлопчик

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Your browser doesn’t support HTML5

«Треба зараз виїхати, а не бігти по полю під обстрілами». Волонтери вмовляють людей евакуюватися з Харківщини (відео)