Дрони СБУ вночі атакували нафтобазу в Ростовській області РФ – джерело

У ніч проти 13 липня дрони СБУ здійснили атаку по російській нафтобазі у Цимлянському районі Ростовської області (фото архівне)

У ніч проти 13 липня дрони СБУ здійснили атаку по російській нафтобазі у Цимлянському районі Ростовської області, повідомило Радіо Свобода джерело в силових структурах.

За його даними, на цій нафтобазі зберігалися різні марки бензину та дизельне пальне загальним об’ємом 12,5 тисяч кубометрів.

«Вночі місцеві жителі почули вибух, після якого почалася сильна пожежа», – зазначило поінформоване джерело, яке побажало залишитися неназваним.

Відомо також, що для гасіння пожежі залучили майже пів сотні осіб та 14 одиниць техніки, пожежі присвоєно «найвищий» ранг складності.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Не можна гаяти часу». Як нова «вісь зла» провокує гонку озброєнь рівня «холодної війни»

«Дрони СБУ продовжують запроваджувати точкові економічні санкції проти енергетичного комплексу Росії, який працює на війну в Україні. Вже понад три десятки успішних ударів по російських нафтобазах та НПЗ значно скоротили нафтопереробку та доходи Росії. І ці санкції будуть тільки збільшуватись», – зазначило поінформоване джерело.

У Воронезькій області РФ внаслідок атаки безпілотників у ніч проти неділі, 7 липня, почалася пожежа на складі із «вибухонебезпечними об’єктами», повідомив місцевий губернатор Олександр Гусєв.

Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапила ціла низка підприємств нафтового сектора, через що на деяких НПЗ перестали працювати установки первинної переробки нафти. За даними Reuters, у першому кварталі свої потужності зупинили щонайменше сім російських заводів. Через атаки на НПЗ Росія збільшила закупівлі бензину в Білорусі, а також попросила про постачання Казахстан. Президент України Володимир Зеленський називав атаки на НПЗ відповіддю на удари російських військ по енергетиці України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Джерела повідомили про спільну спецоперацію ГУР та СБУ у трьох регіонах Росії у ніч на 9 липня