ЗСУ вперше збили російський дрон на висоті понад 3600 метрів – ОТУ «Харків»

БПЛА «Орлан-10» (фото ілюстративне)

7 вересня в Харківській області військові «Залізної бригади» вперше збили висотний безпілотник російського виробництва в повітряному бою, йдеться в повідомленні пресслужби ОТУ «Харків».

«Щойно засікли БПЛА «Орлан-10», у заданий район помчалася група «Ворон» зенітного ракетно-артилерійського дивізіону», – зазначають українські військові.

Відомо, що після виявлення російського дрона, «група оперативно визначила курс і висоту цілі у взаємодії з прикордонниками».

Військові зазначили, що «полювання було складним через висоту польоту понад три кілометри і маневри дрона».

«Але завдяки майстерності та злагодженим діям групи «Ворон» безпілотник-розвідник наздогнали на висоті 3620 метрів і знищили. На відео – фінальний момент атаки», – йдеться у повідомленні.

Дрон «Орлан» став одним з найвідоміших безпілотних літальних апаратів, які Росія активно використовує у війні проти України. Цей БПЛА грає «ключову роль» у розвідці, коректуванні артилерійського вогню та навіть у проведенні ударів.

«Орлан» оснащений потужними камерами, які дозволяють вести високоточну розвідку на великих відстанях. Це дає змогу російським військам виявляти позиції українських сил, оцінювати їхню чисельність та техніку.