Дніпропетровщині дозволили пом’якшити карантин і запустити громадський транспорт

Рішення обласної спецкомісії з питань надзвичайних ситуацій вже готове, зокрема в ньому йдеться про запуск громадського транспорту, поінформували в облраді

На Дніпропетровщині збираються пом’якшити карантин. Ввечері 22 травня на селекторній нараді керівництва області з Кабміном і МОЗ ухвалене рішення про те, що Дніпропетровська область відповідає критеріям і тепер входить до переліку територій, які можуть переходити до другого етапу послаблення карантину, підтвердили Радіо Свобода в пресслужбі обласної ради.

Рішення обласної спецкомісії з питань надзвичайних ситуацій вже готове, зокрема в ньому йдеться про запуск громадського транспорту, поінформували в облраді.

Воно буде розповсюджено після оприлюднення рішення МОЗ, повідомив голова облради Святослав Олійник.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Уряд передав регіонам відповідальність за послаблення чи посилення карантину – Шмигаль

Наразі на сайті МОЗ вже оновлена інформація про готовність регіонів.

Вранці 22 травня МОЗ оприлюднило список регіонів, не готових до послаблення карантину, куди ввійшла й Дніпропетровщина.

Голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко заявив, що регіон не включили до списку готових через «формальний показник» – невідповідність встановленій міністерством нормі ПЛР-тестів на день на 100 тисяч населення.

«Проте цей показник досить формальний. Наприклад, якщо в регіоні мало контактних осіб, то і великої кількості тестувань не буде», – сказав Олександр Бондаренко.

У пресслужбі ОДА також повідомили, що обласна влада веде переговори з МОЗ.

Напередодні міська влада Кривого Рогу вирішила запустити громадський транспорт у звичному режимі – без спецперепусток – попри те, що рішення про помякшення карантину в області ще не було. У пятницю транспорт запрацював без спецперепусток. Водночас в обласному центрі спецперепустки, як і раніше, діяли.

З 11 травня у Дніпрі відновили роботу усіх маршрутів трамваїв і тролейбусів й запустили більшість маршрутів громадського транспорту. Транспорт не ходив у звичному режимі близько двох місяців після запровадження карантину – тільки для працівників критичної інфраструтури, за наявності спецквитка, маски й рукавичок.