В Офісі генпрокурора заявили про підготовку матеріалів для видачі нардепа Дмитрука

Як повідомляє ОГП, наразі місце перебування депутата встановлено

Офіс генпрокурора готує матеріали для видачі народного депутата України, який перебуває у розшуку у зв’язку з переховуванням від органів правосуддя в Україні.

Як повідомляє пресслужба ОГП, наразі місце перебування депутата встановлено та судом йому визначено запобіжний захід.

У повідомленні Офісу генпрокурора не вказують імені народного депутата, однак з контексту зрозуміло, що йдеться про Артема Дмитрука.

Читайте також: Погляд із Лондона. Чи можлива екстрадиція нардепа Дмитрука з Британії в Україну?

Напередодні Артем Дмитрук, який, за даними правоохоронців, незаконно виїхав з України, повідомив про своє затримання у Лондоні і судове засідання щодо його екстрадиції.

За даними медіа, 24 серпня депутат незаконно виїхав до Молдови. Офіс генерального прокурора звернувся до низки країн із запитом про затримання, арешт і подальшу видачу Україні народного депутата Артема Дмитрука.

29 серпня Державне бюро розслідувань оголосило депутата в міжнародний розшук. 25 серпня Дмитруку повідомили про підозру в нападі на правоохоронця при виконанні службових обов’язків.

Читайте також: У генпрокурора запитали, чому підозру Дмитруку вручили вже після його втечі. Він відповів

Бюро нагадало, що, за його даними, під час перебування в Одесі підозрюваний разом зі спільниками напав на правоохоронця при виконанні службових обов’язків. Сам Дмитрук заявив, що справа проти нього сфальсифікована, а його нібито збираються вбити чи посадити, щоб позбавити його можливості продовжувати політичну діяльність. Він виступає проти заборони РПЦ в Україні.

Дмитрука виключили з фракції «Слуга народу» у листопаді 2021 року. Депутат відомий кількома скандалами. Він виступив проти заборони Російської православної церкви в Україні. В січні 2022 року Дмитрук влаштував бійку в Одеській міськраді, щоби пройти до зали засідань.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Погляд із Лондона. Чи можлива екстрадиція нардепа Дмитрука з Британії в Україну?