Джоковича повернули до міграційного готелю в Австралії, де він чекає на рішення суду щодо візи

34-річний серб, не вакцинований від COVID-19, прибув до готелю в Мельбурні 15 січня і залишиться там на ніч перед запланованим на 16 січня слуханням

Сербський тенісист, перша ракетка світу Новак Джокович повернувся в той самий міграційний готель в Австралії, де його утримували минулого тижня, після того, як влада країни вдруге скасувала його візу.

34-річний серб, не вакцинований від COVID-19, прибув до готелю в Мельбурні 15 січня і залишиться там на ніч перед запланованим на 16 січня слуханням у Федеральному суді щодо його апеляції на депортацію.

Очікується, що слухання визначать, чи зможе зірка тенісу залишитися в Австралії і поборотися за титул на Australian Open 17 січня.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Australian Open: Австралія скасувала візу Джоковича

Його скаргу передали до вищого суду після того, як міністр імміграції Алекс Хоук вдруге скасував його візу. Вперше її скасували, коли Джокович приземлився в аеропорту Мельбурна минулого тижня.

Суддя Девід О’Каллаган призначив слухання апеляції Джоковича на 9:30 ранку 16 січня (00:30 за Києвом). Апеляцію розглядатимуть троє суддів, і їхнє рішення буде остаточним, повідомляє суд.

10 січня суддя відновив його візу з процедурних підстав після того, як її скасували вперше, але 14 січня Хоук заявив, що використовує свої повноваження з візових питань, щоб анулювати візу Джоковича «з міркувань здоров’я та належного порядку, на підставі того, що це в інтересах суспільства».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зірка тенісу Джокович визнав помилки щодо ставлення до COVID-19, зроблені перед Australian Open

Міністр каже, що продовження присутності Джоковича в країні може «сприяти антивакцинаційним настроям» і навіть спровокувати протести.

Хоук визнав, що Джокович становить «незначний» ризик зараження австралійців, але стверджує, що його минуле «нехтування» ним правилами щодо COVID-19 може становити ризик для громадського здоров’я.

Адвокати Джоковича стверджують, що уряд Австралії «не навів жодних доказів» на підтвердження своїх претензій.

Тенісист мав медичне звільнення від вакцинації, необхідної для в’їзду в Австралію, на підставі того, що він заразився COVID-19 у середині грудня. Але, за його власними словами, він не дотримувався правил ізоляції, незважаючи на те, що знав про свій позитивний тест.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Голови урядів Австралії та Сербії обговорили візу тенісиста Джоковича