Держсекретар США обговорив підтримку України з Кулебою

«Разом ми допоможемо народу України захистити та відбудувати їхню країну», повідомив Ентоні Блінкен

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен повідомив про переговори з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою щодо підтримки Вашингтоном України.

«Говорив сьогодні з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою про тривалу підтримку України з боку Сполучених Штатів, наших союзників та партнерів. Разом ми допоможемо народу України захистити та відбудувати їхню країну», – звітував Блінкен.

Кулеба, зі свого боку, наразі не коментував розмову.

Водночас міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що в рамках участі в зустрічі Контактної групи з питань оборони України зустрівся з головою Пентагону Ллойдом Остіном.

«Ми обговорили безпекову ситуацію в Україні та постачання зброї для української армії», – зазначив Резніков.

Як заявила 14 червня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, західні партнери наразі передали Україні близько 10% озброєнь, про які просив Київ.

Читайте також: Артилерія, ракетні системи й зброя берегової оборони: Байден анонсував новий пакет домоги Україні

Україна, за її словами, очікує від засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн», запланованого на 15 червня в Брюсселі, озвучення чітких часових рамок щодо надання допомоги.

13 червня радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що українській армії для досягнення паритету з Росією на фронті і перемоги у війні необхідні кілька тисяч одиниць важкої зброї й техніки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Генерал Марченко: якщо нададуть потрібне озброєння, контрнаступ може закінчитися до кінця літа