Демократи у Сенаті США хочуть заслухати свідчення 4 посадовців Білого дому

Лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер

Лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер 15 грудня висловив пропозицію щодо надання свідчень чотирма нинішніми і колишніми помічниками Білого дому в процесі щодо імпічменту президента Дональда Трампа.

Шумер запропонував викликати для свідчень колишнього радника з національної безпеки Джона Болтона, виконувача обов’язки керівника апарату Білого дому Міка Малвані, його помічника Роберта Блера і посадовця з питань бюджету Білого дому Майкла Даффі.

У листі до лідера більшості республіканця Мітча Макконнела депутат-демократ Чак Шумер закликав до «справедливого і чесного» судового розгляду, яке він запропонував почати 7 січня.

«Суд має бути таким, що не лише заслуховує всі докази і справедливо виносить рішення у справі, а й таким, що має скласти іспит на справедливість перед американським народом», – написав Шумер в своєму листі Макконнеллу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Конгресі затвердили статті, за якими рекомендують оголосити імпічмент Трампу

Очікується, що очолювана демократами Палата представників цього тижня голосуватиме за двома статтями щодо імпічменту (про зловживання владою та перешкоджання Конгресу), що передуватиме судовому розгляду справи в Сенаті під головуванням голови Верховного суду Джона Робертса.

Очікується, що Трамп, який називає розслідування «полюванням на відьом», буде виправданий колегами-республіканцями в Сенаті.