У Міноборони розповіли, коли законопроєкт про демобілізацію можуть внести у Раду

Законопроєкт про демобілізацію військовослужбовців уже розробляється, кажуть у Міноборони

Законопроєкт про демобілізацію військовослужбовців уже розробляється. Його можуть внести у парламент «найближчими місяцями», розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

«Готувати цей законопроєкт будуть спільно з Міністерством оборони України, а також представниками Генштабу. Він уже в роботі, і протягом найближчих місяців з’явиться версія, яка потім потрапить до парламенту», – сказав Лазуткін.

За його словами, вже є «певні напрацювання» щодо законопроєкту про демобілізацію.

«Зрозуміло, що ця тема і важлива, і чутлива для суспільства. Зрозуміло, що зараз людям, які знаходяться на лінії бойового зіткнення, треба давати перепочинок, водночас замінити людей, які мають бойовий досвід, потрібно, зважуючи багато різних моментів, у тому числі їх треба замінити підготовленими бійцями», – пояснив він.

Як нагадав Лазуткін, раніше була інформація, що законопроєкт про демобілізацію «буде готовий через вісім місяців», але терміни можуть змінитися.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Влада готує нові правила демобілізації та мобілізації: розповідаємо, що можуть змінити

«Можна говорити про те, що це відбудеться, напевно, швидше. Але треба усвідомлювати, що одна справа – розробити законопроєкт, а потім провести його через парламент», – зазначив речник.

Раніше Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони на своєму засіданні 9 квітня виключив положення щодо демобілізації і ротації військовослужбовців із урядового законопроєкту про мобілізацію, який готується до другого читання.

Верховна Рада 7 лютого ухвалила в першому читанні урядовий законопроєкт про мобілізацію. Документ передбачав положення про умови демобілізації військовослужбовців. Депутати парламенту подали до другого читання документа 4269 правок.

29 березня комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки розглянув усі правки, подані депутатами до другого читання законопроєкту про мобілізацію.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Умєров розповів про перспективи військових щодо демобілізації