У ДБР повідомили про затримання працівника ТЦК, який працював у колонії під час окупації Херсона

Чоловіку повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

Працівники Державного бюро розслідувань у співпраці зі Службою безпеки України затримали та повідомили підозру колишньому співробітнику «Дар’ївської колонії», який працював на окупаційну владу під час окупації Херсонщини, повідомляє пресслужба відомства 30 вересня.

«Під час окупації частини Херсонської області колишній інспектор колонії влаштувався на аналогічну посаду до загарбників. Він працював в захопленому закладі на «нову владу» до звільнення частини регіону, а після деокупації вирішив залишитися на підконтрольній Україні території. Згодом чоловік був мобілізований та став служити в одному з районних ТЦК Одеської області, де вручав повістки військовозобов’язаним», – кажуть у ДБР.

У результаті проведення оперативно-слідчих дій правоохоронці знайшли документацію щодо функціонування колонії під час окупації і допитали свідків, йдеться у повідомленні .

Чоловіку повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Правоохоронці регулярно повідомляють про затримання у різних регіонах України підозрюваних у колабораціонізмі, підривній діяльності на шкоду Україні, державній зраді.

Станом на квітень Державне бюро розслідувань розслідує 2 150 кримінальних проваджень щодо злочинів проти національної безпеки України. З них 399 кримінальних проваджень – за фактом колабораційної діяльності.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ОГП і ДБР повідомили про завершення слідства у справі про держзраду щодо Дубінського і ще 4 осіб