Данілов каже, що «Росія зазнає в Криму поразки, якої ще ніколи не бачила»

Секретар РНБО Олексій Данілов наголошує, що Україна «не збирається ані здаватися, ані підписувати якісь капітуляції»

У Криму Росія «зазнає таких невдач, яких ще ніколи не бачила», розповів секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи готовність Збройних сил України завдавати силам РФ ударів у відповідь на їхні масовані удари дронами та ракетами.

«Ми відповідаємо ворогу (на удари — ред.) щодня. Ми щодня завдаємо росіянам втрат. І йдеться не лише про втрати, які відбуваються безпосередньо на лінії зіткнення на фронті. Що стосується Кримського півострова і Чорноморського флоту Російської Федерації, такої поразки, якої вони там зазнають, росіяни ніколи в житті не бачили», – сказав Данілов.

Секретар РНБО наголошує, що Україна «не збирається ані здаватися, ані підписувати якісь капітуляції».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Після «нейтралізації «АллатРа» Данілов очікує появи нового російського проєкту в Україні

«Президент України констатує, що ми будемо продовжувати нашу боротьбу. Ми не збираємося зупинятися. Зеленський налаштований на перемогу. І дуже важливо розуміти всім, що ми не збираємося ані здаватися, ані підписувати якісь капітуляції. Наше завдання — це перемога і побудова великої вільної демократичної країни. Це наш обов'язок на сьогодні. І в цьому мають брати участь всі без винятку», – каже він.

У серпні в інтерв’ю Радіо Свобода очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».

Росія окупувала Крим й оголосила про його анексію в 2014 році. Україна заявляє, що поверне всі свої окуповані території, включно з Кримом, не виключаючи і збройний шлях.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війська РФ «значно уповільнили» свої логістичні процеси в окупованому Криму – Юсов