Родина українки, яка повернулася з Італії, коронавірусу не має – Центр громадського здоров’я

В Олександрівській лікарні провели показове тренування доправлення хворого на коронавірус та дезинфекції карети швидкої, Київ, 28 лютого 2020 року

Громадянка України, яка повернулася з Італії, не має ознак захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19. Також нового коронавірусу не виявлено і в членів її родини та кола спілкування, повідомив Центр громадського здоров’я МОЗ України за результатами лабораторної діагностики вірусологічною референс-лабораторією.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Коронавірус: результати тестів госпіталізованих у Чернівцях будуть відомі сьогодні

«За підозрами на нову коронавірусну інфекцію у громадянки України, яка повернулася з Італії, та її оточення проведено лабораторний аналіз зразків на наявність збудника та отримано негативні результати. Також негативні результати були і у двох людей із Долинян, Чернівецької області», – йдеться у повідомленні.

Кількість випадків зараження новим коронавірусом станом на 28 лютого сягнула 83 386, понад 35,5 тисячі одужали. Число летальних випадків зросло до 2858.

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус 27 лютого заявив, що ситуація з поширенням коронавірусу в світі зараз перебуває на «вирішальному етапі». Він закликав уряди держав подвоїти зусилля зі стримування вірусу.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.